2009.11.29. 21:50
Puha mézeskalács
Végre sikerült puha mézeskalácsot sütnöm!Szeretném megosztani a receptet a nem profi háziasszonyokkal is,hátha kedvet kapnak a sütéshez.
Különben én csak azért próbálkoztam újra,mert Eszterék iskolájában sütiverseny lesz,és mint rendes szülő én is segíteni szeretnék a gyerekemnek,no meg az iskola eladja a sütiket, és az összegből,ami ebből befolyik,a hátrányos helyzetű tanulókat segíti.
Na,de jöjjön a recept!
A titok az,hogy a mézeskalácsot 180 fokra előmelegített sütőben,4-5 percig szabad csak sütni.Sütőpapír kell a tepsibe,ezt kell kivajazni.
A tésztáját egy éjszakára kilisztezett folpackban be kell tenni a hűtőbe,mert különben nagyon ragad.
A tésztát is nagyon egyszerű elkészíteni:
1 dl mézet 2 dl cukorral és 1 dl vízzel addig melegítünk,amíg a cukor fel nem olvad,majd kihűtjük.
50 dkg lisztet 20 dkg margarinnal összemorzsolunk,majd a cukros-mézes vizet beleöntjük.Teszünk hozzá még egy-egy kiskanál szódabikarbónát ,őrölt fahéjat,mézes fűszerkeveréket és összegyúrjuk.(A fűszerkeverékből többet is lehet,én egy teáskanállal tettem bele.)
A hűtőből kivett tésztát lisztezett deszkán 1 milliméteresre nyújtjuk és kiszaggatjuk.
Az még fontos,hogy még melegen ki kell szedni a tepsiből,hogy ne törjön el.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.