fittanya 2009.11.29. 21:50

Puha mézeskalács

Végre sikerült puha mézeskalácsot sütnöm!Szeretném megosztani a receptet a nem profi háziasszonyokkal is,hátha kedvet kapnak a sütéshez.

Különben én csak azért próbálkoztam újra,mert Eszterék iskolájában sütiverseny lesz,és mint rendes szülő én is segíteni szeretnék a gyerekemnek,no meg az iskola eladja a sütiket, és az összegből,ami ebből befolyik,a hátrányos helyzetű tanulókat segíti.

Na,de jöjjön a recept!

A titok az,hogy a mézeskalácsot 180 fokra előmelegített sütőben,4-5 percig szabad csak sütni.Sütőpapír kell a tepsibe,ezt kell kivajazni.

A tésztáját egy éjszakára kilisztezett folpackban be kell tenni a hűtőbe,mert különben nagyon ragad.

A tésztát is nagyon egyszerű elkészíteni:

1 dl mézet 2 dl cukorral és 1 dl vízzel addig melegítünk,amíg a cukor fel nem olvad,majd kihűtjük.

50 dkg lisztet 20 dkg margarinnal összemorzsolunk,majd a cukros-mézes vizet beleöntjük.Teszünk hozzá még egy-egy kiskanál szódabikarbónát ,őrölt fahéjat,mézes fűszerkeveréket és összegyúrjuk.(A fűszerkeverékből többet is lehet,én egy teáskanállal tettem bele.)

A hűtőből kivett tésztát lisztezett deszkán 1 milliméteresre nyújtjuk és kiszaggatjuk.

Az még fontos,hogy még melegen ki kell szedni a tepsiből,hogy ne törjön el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr171561870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása